Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πήγασος Αγίας Άννας - Α.Π.Ο. Πανδαυλειακός 1-3


Με εννέα παίκτες από το 67΄
Ο Πανδαυλειακός 1-3  στον Πήγασο!


Με ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι νικητές σκόραραν και τα τρία τους τέρματα, ο Πανδαυλειακός  πέρασε νικηφόρα από την Αγία Άννα δείχνοντας πώς κάτι καλό γίνεται φέτος στη Δαύλεια. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα και δεν άφησαν ούτε για μια στιγμή τον σαστισμένο Πήγασο να ελπίζει πως μπορούσε να κάνει κάτι.
Σημείωσαν το πρώτο τους γκολ στο 2ο κιόλας λεπτό με έξοχο πλασάρισμα του Γιάννη Δελή, ενώ στο 21΄διπλασίασαν τα τέρματά τους με δυνατό σουτ  του Σταμάτη Λεμονή. Οι παίκτες του Πήγασου προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά βρέθηκαν απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα την οποία   δεν μπόρεσαν  ποτέ να διασπάσουν.


Στο 31΄  ο Δελής  χτύπησε για δεύτερη φορά και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-3. Λίγο μετά ο Πανδαυλειακός έχασε έναν ποδοσφαιριστή του.Ήταν το 37΄λεπτό όταν ο διαιτητής Ψυχούλας απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Κουκούτση, διότι χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο. Την παράβαση υπέδειξε ο βοηθός Κουμάκης. Οι παίκτες του Πανδαυλειακού δεν έδειξαν να επηρεάζονται και το ημίχρονο έληξε με το σκορ να παραμένει αμετάβλητο.





Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Πήγασου έχοντας αριθμητική υπεροχή πίεσαν όπως ήταν φυσικό, αλλά χωρίς ουσία. Κάποιες σέντρες και μερικά βεβιασμένα σουτ κατέληγαν άουτ ή στον έμπειρο τερματοφύλακα Πανουργιά, ο οποίος όποτε χρειάστηκε “καθάρισε” τις φάσεις. Και ενώ θα περίμενε κανείς ο Πήγασος να κάνει ευκαιρίες, ο Πανδαυλειακός έκανε κλασικές φάσεις για γκολ, με τους Δελλή, Λεμονή, Μπαλταδούρο και Ανέστη.



                   
Στο 67΄πάντως ο διαιτητής Ψυχούλας δοκίμασε τα νεύρα των παικτών του Πανδαυλειακού όταν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή Δελλή με 2η κίτρινη διότι, λίγα μέτρα πριν από την πλάγια γραμμή, στην οποία κατευθυνόταν για να αντικατασταθεί, έβγαλε τη φανέλα του. Ο διαιτητής βέβαια εφάρμοσε τον κανονισμό, αλλά ο Πανδαυλειακός βρέθηκε να παίζει με εννέα παίκτες για μισή ώρα περίπου ( αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις ). Εκεί οι φιλοξενούμενοι έδωσαν εξετάσεις και πήραν άριστα στην τακτική συμπεριφορά αφού σαν ομάδα άντεξαν την πίεση και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές πού όπως είπαμε πιο πάνω, ζήτησαν και τέταρτο γκολ. Τελικά στο 73΄ο Πούλος σημείωσε το γκολ της τιμής για τον Πήγασο με δυνατό σουτ.




Από τον Πήγασο ο οποίος σαν ομάδα έχει μονάδες, αλλά όχι σύνολο, ξεχώρισαν οι Καρακικές  Παπασπύρου και Πούλος. Από τον Πανδαυλειακό θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή, αφού, όπως είπαμε όλοι βρέθηκαν σε φανταστική μέρα.


Πήγασος : Μπαρμέρης, Μπέτσος, ( 68΄Κόκορης )Ρεϊάνι, Παναγιώτου, Μεϊδάνης, Τσίνας, Παπασπύρου, Φίλων, Φίλων Σερ, Καρακικές, Πούλος. 
Πανδαυλειακός : Πανουργιάς, Μπαϊρακτάρης, Γαλάνης Β ( 52΄Γαλάνης Σ ), Νταλακούρας, Βέλλιος, Τσόρβας ( 80΄Αγγελλής ), Δελής, Μπαλταδούρος( 89΄ Ιγγλέζος ), Κουκούτσης, Ανέστης, Λεμονής



Νεκτάριος Κουκοβίνος ( Προπονητής Πανδαυλειακού ) : “Κάναμε ίσως το καλύτερό μας παιγνίδι μέχρι τώρα. Είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του μείναμε προσηλωμένοι στην τακτική που είχαμε σχεδιάσει. Το πιο σπουδαίο όμως είναι το γεγονός ότι ακόμα κι όταν χάσαμε την αριθμητική ισορροπία και μείναμε στην αρχή με δέκα και μετά με εννέα παίκτες, ακόμα και τότε ελέγξαμε το ρυθμό του παιγνιδιού με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει όμως να δούμε και τις κουτές κόκκινες που δεχθήκαμε. Ξέρετε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις όλοι λένε ο διαιτητής μας “έσφαξε” κλπ.  Εγώ ξέρω ότι ο διαιτητής εφάρμοσε τους κανονισμούς. Άρα οι παίκτες μας έκαναν λάθος όχι ο διαιτητής. Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να παραμυθιαζόμαστε και να κοιτάξουμε στον καθρέφτη. Συζήτησα με τα δύο παιδιά, που πήραν την κόκκινη κάρτα. Κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος. Ήδη έχουν “τιμωρηθεί”, αφού θα στερηθούν τη χαρά να παίξουν στην ομάδα μας. Είμαι σίγουρος πώς αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για όλους. Δεν μπορώ πάντως να μην πω ότι είμαι και ευχαριστημένος, διότι οι κόποι τόσο των παιδιών όσο και της διοίκησης, αλλά και οι δικοί μου, φαίνεται ότι αρχίζουν αν αποδίδουν καρπούς. Κλείνοντας θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία σε όλους εκείνους που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει φέτος η ομάδα”.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου