Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Απόλλων Ακραιφνίου – Πανδαυλειακός 0 – 0



Με λευκή ισοπαλία έληξε το ντέρμπυ της αγωνιστικής το Σάββατο στο  Ακραίφνιο, όπου ο τοπικός Απόλλων και ο Πανδαυλειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα της Β΄  Κατηγορίας.



Οι δύο ομάδες είχαν σαφείς προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη και έπαιζαν επιθετικά, ενώ οι παίκτες του Πανδαυλειακού πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους και έβγαιναν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία στην αντεπίθεση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 31΄να προηγηθούν στο σκορ, μετά από λάθος του τερματοφύλακα Πανουργιά, αλλά ο Λίγγος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί του Πανδαυλειακού. Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του παιγνιδιού έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουκούτση, αλλά το πλασέ που επεχείρησε ο τελευταίος έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα Χατζή.




Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ και ο Πανδαυλειακός έκλεινε όμορα τους χώρους μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα Πανουργιά. Το παιγνίδι, που από την αρχή είχε το χαρακτήρα ενός ντέρμπυ, πήρε φωτιά στο 51΄λεπτό όταν ο Κουκούτσης έπαιξε πολύ επικίνδυνα τον αντίπαλό του Μπεθάνη Μ.  με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Καραταϊδη.  Στην σύρραξη που ακολούθησε αποβλήθηκε και ο ποδοσφαιριστής Ζιάκας των γηπεδούχων διότι χτύπησε τον Κουκούτση.





Οι προπονητές και των δύο ομάδων αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους, αφού και οι δύο ομάδες έπαιζαν τώρα με δέκα παίκτες. Το Ακραίφνιο έχασε στο 69΄ την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Καλαμάτας βρέθηκε μόνος στην περιοχή, κοντρόλαρε τη μπάλα και από το ύψος του πέναλτι την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα Πανουργιά. Ο Πανδαυλειακός επτά λεπτά αργότερα θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη, όταν στο 76΄ σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Αγγελής (που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Λούλε) την τελευταία στιγμή έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με την αντίπαλη εστία.


Από το Ακραίφνιο ξεχώρισαν οι Κόκκαλης, Λίγγος, Μπεθάνης Μ.  και Αγαπητός. Από τον Πανδαυλειακό οι Πανουργιάς ( με εξαίρεση το παιδαριώδες λάθος ) Νταλακούρας Λ, Μπαλταδούρος, Λεμονής, Δελής.

 Aπόλλων Ακραιφνίου : Χατζής, Μήτσιος, Τερόλλι, Ζιάκας, Μπεθάνης Μ,( 52΄ Μπεθάνης Ν. ) Βασιλείου,( 90΄ Ανδρίτσος ) Καλαμάτας, ( 76΄ Παπαϊωάννου ) Κόκκαλης, Λίγγος, Αγαπητός, Μαυροδήμος.
 Πανδαυλειακός : Πανουργιάς, Μπαϊρακτάρης, Γαλάνης, Νταλακούρας, Μπαϊρακτάρης Γ, ( 72΄ Τσόρβας ), Λεμονής, Δελής ( 90΄Νταλακoύρας Ν. ),  Μπαλταδούρος, Κουκούτσης, Ανέστης, Λούλε ( 65΄Αγγελής ).



Δήλωση προπονητή
Κουκοβίνος Νεκτάριος ( Πανδαυλειακός ) :
« Παίξαμε έξυπνα και πειθαρχημένα όσον αφορά στην τακτική και καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Δεχθήκαμε δυστυχώς ξανά μια κόκκινη κάρτα από παίκτη που έχει υποπέσει ξανά στο ίδιο παράπτωμα και πρέπει πλέον να δούμε τι θα κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Το δις εξ’ αμαρτείν τα λέει όλα…»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου